Basilikum kanel

kr.19,95

Varenummer (SKU): 7663 Kategori:

Beskrivelse

Basilikum kanel, høje, hurtigt voksende planter har særprægede violet stilke, og lavendel blomstrer og 2 “lange blade. Så frø så det kan få direkte sol udendørs eller plante frø indendørs 4 til 6 uger før havens jord temperatur er konstant over 17 grader.

De lækre planter kan bruges som prydplante i haven. Fantastisk til desserter og søde retter, planten elsker varmen. Basilikum vil vokse hele året rundt indendørs, men udendørs planter bør graves op og bragt indendørs, før den første efterårs frost, hvis du ønsker at udvide planterne vækstsæsonen. Dyrk basilikum-kanel i din egen have, og du kan bruge friske basilikum blade eller tørret basilikum som en krydderier i pasta saucer, pesto, krydrede retter, og desserter.

Kanel basilikum er en lækker kanel-duftende urt med grønne blade og lilla stilke og blomster.

Hvis du dyrker kanel basilikum til pynt brug eller til en plante som urt, eller grøntsager eller blomsterhave, kan det stadig være en fordel at knibe den midterste stilk, når planten er omkring 15 cm høj, det gør man for at fremmevæksten af sideskud. (Skær det tilbage til det første eller andet sæt af blade, høst resten).

Hvis du holder dine planter godt knebet og beskåret, bør du være i stand til at høste en halv kop friske blade hver uge i vækstsæsonen! Hvis du dyrker kanel basilikum til pynt, skal du også knibe den centrale stilk af, når stiklingerne er omkring 6 uger gammel, og beskære hver stilk, når det har mere end 8 blade.

For tidligere planter eller uden for sæsonen, starte frø indendørs og sæt planter udenfor, når det er varmt, efter alle fare for frost. Den har en tydelig smag og en stærk lugt af kanel. Basilikum kanel blomstrer om sommeren, og dens flotte løv og duftende blomster trække bier og sommerfugle til en urtehave.

Basil kanel, Ocimum basilicum er en årlig urt, der let kan dyrkes fra basilikum frø. Basilikum bør høstes før planten blomster og er bedst høstet samme dag den skal bruges, for at opretholde frisk smag.

Yderligere information

Antal

Antal poser.